Consolidare

Lucările de consolidare şi reparaţii continuă

Şantierul de consolidare a bisericii noastre a continuat şi în această vară. (Vezi galerie foto.)

A fost finalizată curăţarea zidurilor exterioare ale bisericii, prin înlăturarea tencuielii şi a zidăriei deteriorate. Zidăria deteriorată a fost refăcută cu cărămidă de epocă, iar acolo unde au existat fisuri, s-a injectat o soluţie specială de ancorare, cu ciment Pagel.

În partea de sus a zidurilor, de-a lungul întregului perimetru al bisericii, s-au refăcut zidăria şi cornişa pe o înălţime de 60 cm. În partea superioară a fost turnată centura perimetrală de beton armat (15 mc),  care are o lăţime de 90 cm  şi o înălţime de 25 cm. Ea este ancorată de zid cu dornuri din oţel beton de diametru 16 mm şi lungime de 180 cm.

Decopertarea turlei mari, construită în anul 1932, din cărămidă cu goluri, a scos la iveală structura de rezistenţă a acesteia, constituită din două inele de beton armat: unul în partea inferioară, foarte gros (60 x 60 cm), iar altul la cornişă, mult mai subţire (30 x 30 cm). Din păcate, între aceste două centuri nu există niciun fel de legătură din beton armat, fapt care creează probleme pentru consolidarea ei. În prezent, echipa dlui Prof. Mircea Crişan caută soluţiile de consolidare a turlei, care pot merge până la demontarea ei şi reconstruirea, din materiale mai uşoare şi mai sigure.

Citește mai mult...

Stadiul lucrărilor de consolidare a bisericii

Ne propunem să vă informăm despre stadiul lucrărilor de consolidare şi restaurare a bisericii noastre, demarate anul trecut. În partea de sud a bisericii a fost definitivată cercetarea arheologică, sub coordonarea dlui prof. Gheorghe Mănucu-Adameşteanu, fapt care a permis identificarea soluţiilor de consolidare a stâlpilor de lemn şi a peretelui de vest, la marginea căruia s-a descoperit o fisură destul de pronunţată. Osemintele găsite în urma săpăturilor vor fi reînhumate tot în această zonă, într-o criptă care va fi amenajată special pentru acest lucru.

Citește mai mult...

Au început lucrările de consolidare și restaurare a bisericii

În  anul 2010, Consiliul Parohial a hotărât începerea demersurilor pentru întocmirea unei documentaţii, în vederea consolidării şi restaurării bisericii, precum şi a reamenajării incintei. Reamenajarea incintei va avea în vedere construirea unui corp anexă nou, pentru funcţiuni conexe: sală pentru cateheze, bibliotecă, centrală termică, spaţiu depozitare. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele, spaţiul verde, scurgerile de ape pluviale, pantele, accesele principale, de serviciu, cât şi cele pentru persoanele cu handicap. Prioritare sunt însă intervenţiile structurale pentru consolidarea, restaurarea şi amenajarea bisericii. Au fost obţinute Autorizaţia de construire, Certificatul de urbanism şi toate avizele necesare demarării lucrărilor.În această toamnă au început lucrările, datorită unui sprijin financiar primit din partea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi a Secretariatului de Stat pentru Culte.

Citește mai mult...

 

Pentru susținerea parohiei noastre,
pot fi făcute donații în contul deschis la
Banca Comercială Română
RO51RNCB0069148788880001
BIC / SWIFT = RNCB RO BU
CUI 13137906